fbpx

14 - 15 september 2019|Yoga Evenement - met Ulrica Norberg en Live DJ |@ DekWest| Amsterdam

Ulrica Norberg heeft tijdens haar wereldreizen 600 yogaleraren opgeleid en is klaar om al haar yoga bevindingen ook met jou te delen!

Ulrica Norberg

Yoga Master Ulrica Norberg is van origine altijd al een creatieve onderzoeker en denker geweest. Ze zocht altijd naar manieren om haar lichaam, geest en ziel te ontwikkelen. Als jonge tiener vond ze zo ook meditatie en yoga. Ze begon met Zen Boeddhistische studies, wat gevolgd werd door een lange spirituele reis. Nu al zo’n bijna 30 jaar lang studeert ze in Azië, India en de VS, waar ze over diverse stijlen van yoga en meditatie leert: van klassieke tot moderne aspecten.

Haar geest is tuned-in met energie en ze snapt hoe dingen functioneren. Naast haar spirituele studies heeft Ulrica namelijk ook fysiologie, anatomie, filosofie, psychologie en bio-energie gestudeerd. Dit maakt haar kennis natuurlijk super interessant! Ze is nu gesetteld in de ISHTA-yogalijn en is een van hun yogamasters en leadtrainers in hun lerarenopleidingen, evenals een meester-leraar in verschillende gespecialiseerde trainingen. Ze heeft Yin Yoga toegevoegd aan ISHTA en heeft samen met Alan Finger het ISHTA yin yoga specialty-programma ontwikkeld. Ishta betekent: ‘ Dat wat resneert met de inviduele geest’. 


Vanaf de jaren 90 heeft ze een belangrijke rol gespeeld in de groei van yoga in Europa en heeft meer dan 600 yogaleraren over de hele wereld opgeleid.

Ulrica is een wereldreiziger in bloed en nieren en heeft zij een oprechte fascinatie voor cultuur en diversiteit. Jarenlang heeft ze dan ook in het buitenland gewoond om zich uiteindelijk Stockholm te vestigen. Dit is nu haar thuisbasis, van waaruit ze reist om workshops, retraites en trainingen te geven.

Les-schema!
Beste yogi’s,
Hieronder vinden jullie het tijdschema voor het evenement.

14 september – Zaterdag avondsessie met LIVE DJ 
17:30 – 18:00 Deuren/Doors
18:00 – 20:00 Workshop: URBAN NIGHT YOGA FLOW  – Hervind je kracht  
20:00 – 20:30 Q&A 

15 september – Zondagsessie

10:00 – 10:30 Deuren/Doors
10:30 – 12:30 Workshop; PRANA / PRANAYAMA
12:30 – 13:30 Lunch Break

13:30 – 14:00 Deuren/Doors
14:00 – 16:00 Workshop SOUL TRAIN
16:00 – 16:30 Q&

Belangrijk!!!
>>>je eigen yogamat mee<<<

>>>Wij hanteren een geen terugbetalingsbeleid. Wanneer je niet in staat bent naar het evenement te komen, neem dan wel even contact met ons op en dan proberen we tot een oplossing te komen <<<

Omschrijving 14 september zaterdagavond sessie met live DJ.

Urban night yoga flow – Hervind de kracht in jezelf – 
Stap op je mat met de bedoeling om meer balans te bereiken. Hier zal Ulrica je leiden met voor dit doel ontwikkelde houdingen, die zich richten op kracht, energie en inspiratie. Je leert dat je het vermogen hebt om wat beperkend is los te laten. Dit kan fysieke spanning zijn, spieren die niet willen ‘meewerken’ en worden gehinderd. Maar ook geestelijke barrières, die jouw lichaam in bepaalde situaties ‘op slot zetten’. Iedereen bezit van nature de kracht van loslaten.

Met dit in gedachten, gaat deze les over het vinden van een yoga practice die je niet alleen sterker maakt, maar ook je ook geeft wat jij nodig hebt, voor je zorgt en je opent met het doel om een ​​verhoogde bloedsomloop te creëren door mooie rotaties en inversies. De energie in het lichaam gaat stromen door een opeenvolging van houdingen, die werken aan het vergroten van mobiliteit en stabiliteit in de wervelkolom, in de ademhaling en in de geest.

Omschrijving 15 september zondagsessie.

PRANA / PRANAYAMA – 
Wat is Prana? Pranayama? Adem? Waarom focust yoga zo veel op ademen? Waarom is het zo belangrijk om te ademen? Wat is bewust ademen?  Onze adem is onze superkracht volgens Ulrica en als we beter kunnen leren ademen, kunnen we ons innerlijke potentieel aanboren.

In deze les gaat het over ademhaling en pranayama, die we kunnen gebruiken op een manier, om een ​goede gezondheid te behouden en bereiken. Hoe we een betere ademstroom op-en van de mat creëren. We kijken naar wat er nodig is om een ​​evenwichtig adem- en ademhalingspatroon te creëren. Hoe we kunnen werken met de adem in ons lichaam als we yoga beoefenen en hoe we onze adem door de asana kunnen beïnvloeden.

Pranayama, de ademtechniek van yoga gaat over het beter beheren van onze energie, het trainen van onze fysiologische basis en het creëren van een beter platform voor energie, kracht en focus. Om de pranische blokkades te ontgrendelen en wat we daarmee bedoelen.

We zullen verschillende bekende technieken oefenen en ingaan op de praktijk, de methode / aanpassingen / continuïteit.
Welkom in een les waarvoor je achteraf alleen maar geïnspireerd en dankbaar voor bent.

Omschrijving zondagmiddag sessie.

SOUL TRAIN – 
Welkom bij een soulvolle reis op de mat die begint met een inspirerende lezing van Ulrica over het onderwerp Individualiteit. Dit is een les waar we meer meditatief en opzettelijk bewegen om ons te verbinden met wat ons beweegt in het leven; die innerlijke kracht of Geest. We vertrouwen op de adem, bewegen met intentie en laten het moment ons leiden om yoga in het lichaam te verkennen, in plaats van de geest. Je zult je yoga practice verdiepen door aanwezig te zijn in deze ritmische, ontroerende les. Ontdek. En maak jezelf vloeibaar, vloeiend, sensueel en organisch. Ga op onderzoek uit. Op zoek naar bewustzijn. Gewoon zijn. Geen grenzen. Geen: ik  moet of ik zou moeten. Alleen jij, jouw mat, de yogaoefeningen, soulvolle muziek/klanken en wat adem.

‘When you start taking yourself too seriously, the yoga is gone. For me the yoga practice is all about investigation and exploration in order for your light and insight to appear’.

Yes, ik wil naar het Yoga Evenement met Yogamaster Ulrica Norberg

Adress:

De Bonte Zwaan/ DekWest
Haparandadam 7
1013 AK, Amsterdam