fbpx

27-29 september 2019 | Ashtanga Yoga Weekend Immersion | Laruga Glaser | DekWest Amsterdam

Laruga Glaser

‘ Al sinds jonge leeftijd, is Laruga gefascineerd door de verbinding tussen lichaam en de geestelijke filosofie. Deze fascinatie hebben haar later in haar leven, 1996, aangetrokken tot de beoefening van yoga en de studie van de yoga filosofie. Pas toen ze Ashtanga yoga ontdekte heeft ze zich volledig toegewijd aan het dagelijks beoefenen van yoga in 1998 ‘.

Wij zijn zo trots om deze prachtige Ashtanga yoga Master te mogen verwelkomen in Nederland/Amsterdam. Ze zal jullie yoga liefhebbers/Ashtangi’s onderdompelen in een hartverwarmend weekend van authentieke Ashtanga yoga. Een weekend vol energie, kracht, waardevolle kennis, yoga filosofie & hartverwarmende verbindingen met andere yogi’s.
Een onvergetelijke ervaring met jouw favoriete Ashtanga Yoga Master: Laruga Glaser. Live!


Volg ons op @seaze_the_day en  de FB fan page Seaze the Day voor updates van de ticket verkoop & meer informatie! 

Voel je welkom 🙂

Schema Ashtanga Yoga Weekend
Lieve Yogi’s ,

Hieronder vinden jullie het tijdschema voor het evenement

Vrijdagavond sessie
18:30-19:00 Doors
19:00-20:30 Workshop één; Led Primary Series
20:30-21:00 Q&A

Zaterdag sessies
10:00-10:30 Deuren open
10:30-12:30 Workshop Twee; The Art of Ashtanga Yoga 

12:30-13:30 Lunch 

13:30-14:00 Deuren open

14:00-16:00 Workshop Drie; Awakening the Core: Bandhas, Breath and More 
16:00-16:30 Q & A

Sunday sessies
10:00-10:30 Deuren open

10:30-12:30 Workshop Vier; The Gateway Postures of Primary and Intermediate Series 

12:30-13:30 Lunch Break

13:30-14:00 Doors
14:00-16:00 Workshop Vijf ; Backbending with Ease
16:00-16:30 Q & A

Belangrijk!!!

>> Neem je eigen yoga mat mee <<

27 september juli vrijdag sessie

Workshop Eén: Led Primary Series
Q&A


28 september zaterdag sessies:

Workshop Twee: The Art of Ashtanga Yoga

Door het regelmatige beoefenen van yoga kan je tijd op de mat uitgroeien tot een waar kunstwerk, waardoor stilte in beweging komt. Het bereiken van vloeiende bewegingen in de yoga, komt van het samenkomen van alle interne elementen. Die vervolgens hun plek vinden in gewaarzijn in ons fysieke wezen. 

‘Gewaarzijn is de stille onveranderlijke achtergrond waarin alle veranderingen van het bewustzijn worden opgemerkt. Het is moeiteloos altijd aanwezig, maar het kan niet worden gekend omdat je het bent. Het is geen ervaring, maar datgene wat elke ervaring opmerkt. Het is altijd al het geval, zelfs voordat het gerealiseerd wordt’.

In deze workshop zullen we onderzoeken hoe we diepte kunnen creëren in jouw yoga beoefening. Om als het ware kunst in beweging te maken, terwijl we bewuste aandacht en kracht ontwikkelen in lichaam, geest en ziel. We beginnen eerst met het minimaliseren van energie in jouw huidige yoga practice én met het verbinden van de neerwaartse en opwaartse stroom van energie om vervolgens vanuit eenvoud en concentratie de practice weer ‘op te bouwen’. Dit is een inspirerende workshop die ruimte geeft aan de schoonheid van yoga. Het te (her) ontdekken en uit te drukken in elke beweging en elke ademhaling.

Workshop Drie: Awakening the Core: Bandhas, Breath and More 

In deze workshop brengen we de focus naar het diepgewortelde interne netwerk van de bandha’s tijdens het afstemmen op de centrale as van het lichaam. Het beter begrijpen van de bandha’s en die optimaal samen te laten komen in lichtheid naar het lichaam, maar eveneens stabiliteit en helderheid voor de geest te brengen. Leer nauwer verbonden te raken met dit vaak ongrijpbare en mysterieuze deel van de beoefening van Ashtanga-yoga, geschikt voor alle niveaus.


Omschrijving 29 september zondag sessies:
Workshop Vier: The Gateway Postures of Primary and Intermediate Series 

Alle houdingen in de sequenties van Ashtanga-yoga zijn belangrijk. In deze workshop zullen we echter de houdingen in zowel de primaire als de intermediaire serie van dichterbij bekijken, die een integraal onderdeel vormen van het openen en versterken van de lichaamshouding om het podium en de basis te leggen om intelligenter te groeien en te evolueren in jouw yogabeoefening.

Workshop Vijf: Backbending with Ease

De paradox van ‘achteroverbuigingen’, is dat we tegelijkertijd stevig en zacht moeten zijn, waarbij we de energie van kracht en overgave samen laten komen. Leer de basiscomponenten van ‘achteroverbuigingen’ kennen, met de zachtheid van de natuurlijke stroom van het lichaam. Leer bovendien het begrip ‘actief-loslaten’ begrijpen. Wanneer we actief loslaten, ervaren we het gebruik van aardingsmechanismen om de neerwaartse stroom van energie vast te stellen, terwijl we de adem volledig benutten om vervolgens uit te breiden en te verdiepen. In deze workshop leer je de fundamentele technieken die het lichaam in staat stellen om zijn diepte en kracht te vinden en tegelijkertijd te laten gaan. Voor alle niveaus.

Together we come to our mats expecting nothing and in turn experiencing everything.

Ja, ik wil naar het Ashtanga yoga weekend met Laruga Graser!

Adres:
De Bonte Zwaan / DekWest
Haparandadam 7,
1013 AK
Amsterdam