fbpx

Interview met Laura Burkhart

' Sprankelende persoonlijkheid. Gelooft niet meer in lange ingewikkelde yoga beoefening. Elke dag is een andere dag, ' go with the flow '
Ticket Reminder

Bio

Naam: Laura Burkhart

Woonplaats: San Francisco – US

Yoga stijl: Fluid meditatieve Vinyasa Yoga

Online: Grokker, Yoga Vibes, My yoga Work

Hoe geef je pit aan je leven?

Ik ben een soort van een workaholic, maar op een gezonde manier tegenwoordig. Vroeger was ik een workaholic op een zeer ongezonde manier. Ik heb een lange periode achter elkaar 7 dagen per week gewerkt. Ik ontdekte dat het ging over het ‘ownen’ van mijn leven en mijn yogabeoefening. Mijn yogabeoefening is veranderd door de jaren heen. Ik denk dat het ‘ouder en wijzer’ is geworden. Ik kan veel beter luisteren naar wat mijn lichaam en geest nodig hebben op dat moment. Het gaat echt om een verandering van focus. Echt luisteren naar mijn lichaam. Ongeveer 10-15 jaar geleden was alles veel fysieker in mijn yogabeoefening. En toen ik te maken kreeg met blessures, veranderde dat.

Wat heeft mijn lichaam en geest nodig?, vroeg ik mij af. Het antwoord was ‘echt luisteren naar mijn lichaam’. In harmonie zijn met mijn lichaam. Vandaag de dag is mijn yogabeoefening veel eenvoudiger. Ik stopte vroeger veel energie in het oefenen van moeilijke yogahoudingen en ik voegde complexe choreografie toe aan de yogabeoefening. Maar nu kan ik echt genieten van de eenvoud van een blok als ondersteuning tijdens bijvoorbeeld de brughouding. Dat voelt echt fantastisch!

In mijn persoonlijke leven, houd ik van lange wandelingen te maken. Ik word er echt rustig van en soms tijdens die wandelingen, kom ik op ideeën voor mezelf, maar ook voor anderen. Het is zowel ontspannend als creatief tegelijkertijd. Het is een van mijn favoriete dingen om te doen. Wandelen langs de zee is ook iets wat ik heel graag doe. Het geluid van de zee is zo kalm en meditatief. En dat is ook het geval bij zwemmen voor mij. Ik houd echt van zwemmen. Het is als bewegende meditatie. Ik heb altijd weten dat ik moet vaker zwemmen omdat ik er zo veel van houd.

Ik word ook echt enthousiast van bezig zijn met nieuwe projecten. Vanwege mijn creatieve achtergrond, heb ik sterk de neiging dingen te willen maken, alleen maar ook samen met anderen. Samenwerken zonder concurrentie is zo betekenisvol. En ten slotte, samen zijn met vrienden, daar geniet ik ook intens van!

Wanneer had je yoga echt nodig?

Het begon met een paar lessen, want ik leed aan stress en ik had maagproblemen. Ik miste het bewegen dat ik tijdens het dansen deed, vanwege mijn dansers achtergrond. Yoga combineerde de beweging én diep ademhalen. Het heeft me echt geholpen bij het omgaan met mijn problemen. Als gevolg daarvan voelde ik duidelijkheid, ruimte en vrede in mezelf. Innerlijke vrede zou je wel kunnen zeggen.

In een periode van mijn leven volgde ik voor werk vijf stages en toen ik de vijfde bereikte: een PR Marketing positie, had ik zoveel stress dat ik ben gestopt en ben begonnen met vrijwillig yoga lessen te geven in India. Toen ik terugkwam uit India heb ik mij volledig gecommitteerd aan yoga geven. Ik wilde mij transformeren van een student tot een yogadocent. En dus begon ik te werken met Jason Crandell. Logisch 😉 Het is zo inspirerend samen te werken met hem.

De mensen die ik lijk aan te trekken in mijn yoga lessen houden van hard werken en plezier hebben. Yoga is voor zo’n natuurlijke en gezonde manier van omgaan met stress geworden. Stress is helaas een veel voorkomend feit in onze samenleving, vanwege de hoge verwachtingen zou ik zeggen. Op yogaretraite gaan is ook een leuke vakantie, maar op een gezonde manier. Ik kan het iedereen aanraden! Mensen leiden in een vloeiende yoga beoefening waar beweging helend werkt, is wat ik het liefste doe. Muziek speelt hierin een grote rol. De combinatie van muziek tijdens het beoefenen van yoga is magisch en hoor je terug in mijn lessen 😉

Welk advies zou je geven aan mensen?

De maatschappij speelt een zeer grote rol in ons gedrag. Wat je moet en niet moet doen. Je zou kunnen zeggen dat ik pleit voor het verwijderen van je eigen persoonlijke lagen. Zoals je een ui pelt tot je bij de kern bent. Begin hiermee. Wie ben je echt van binnenuit? En verbind je met je ‘echte zelf’. Wees authentiek. Ga naar dat licht dat in je zit. Vraag je af: ” Waar ga ik van stralen?” Alles mag er zijn. Begin, en voel van binnenuit. Maak verbinding met je innerlijke vuur. We hebben allemaal een talent. Het is zo belangrijk om die te ontdekken. Je kunt jezelf en anderen helpen met jou talent. Denk groot. En geloof in je eigen kunnen. Wees duidelijk in wat je gelooft en wat je wenst. We willen allemaal iets anders. Help jezelf, maar ook ‘ Hoe kan ik anderen helpen ‘. Ben ik goed voor mezelf, ben ik een goede vriend, ben ik een goede partner, moeder, zus… en zo verder. Het leven is te kort. Hier gaat het om. De rest is onbelangrijk.

Dank je, Laura, voor je openhartigheid!

Liefs,

Seaze the Day Yoga Events!